Roze en pastel

Mijn neefje van negen zou niet dood gevonden willen worden met een meisjesspeelgoed. Zijn zusje raakt in extase van alles dat roze en met hartjes is.

Maar dat zijn kinderen. Is het nou werkelijk noodzakelijk dat je in een drogisterij moet kiezen tussen vrouwenscheermesjes en mannenscheermesjes? Beide hebben ze twee of meer mesjes, beide hebben ze varianten met ruwe strip en vochtinbrengende strip, beide hebben ze wegwerpmesjes en mesjes met een vervangbare kop.
Het enige, ik herhaal, het enige verschil tussen beide is de kleur! Voor vrouwen zijn ze roze, turquoise of een andere pastelkleur. Voor mannen zijn ze knalrood, knalblauw, zwart of zilver.

Bij shampoo en douchegel en dergelijken zou men nog het argument kunnen gebruiken dat er een verschil in geur is. Maar of dat nou een pré is… Wel eens aan Axe Afrika geroken? Bedwelmend agressieve en goedkope muskgeur. Je ruikt die Axe-mannen al van een afstand aankomen en je moet er met een hele grote boog omheen wil je ervan gevrijwaard blijven.
En of die B-merken in de doorsnee drogisterij rekening houden met de grovere porieën van de mannenhuid lijkt me sterk, al zullen ze het vast en zeker beweren.
Nee, die shampoos, douchegels en deo’s voor mannen zijn gewoon precies hetzelfde als voor vrouwen, maar dan met een ander ranzig geurtje en in een ‘stoere’ zwarte verpakking met strakke zilveren letters.