De iPad

De iPad is een overbodig en prachtig apparaat. Het heeft te weinig functionaliteit om computer of laptop te vervangen en het is te groot om de smartphone te vervangen. Je kan op de iPad heel fijn internetten, de krant lezen en door Apple goedgekeurde applicatietjes gebruiken. Dat kan allemaal ook op een laptop, maar de iPad start sneller op en de door Apple goedgekeurde applicatietjes doen precies – niet meer en niet minder – wat je van ze verwacht. De laptop is een all-in-one keukenapparaat met honderd attributen. Sluit het gekarteld hakmes aan op het middelgrote motorblok, klik vast in de middelgrote of grote kom en je kan ijs crushen. De iPad is een ruime en mooi ontworpen keuken met voor elk doel een duidelijk en simpel apparaat dat je meteen kan gebruiken zonder instructie. Overbodige luxe waar je snel aan gewend raakt.

Het leukste applicatietje vind ik The Elements. Het is een overzicht van het periodiek systeem der elementen. Je kan op elk element klikken voor een uitleg en mooie foto’s die je in 3D kan zien. Je ziet dan twee plaatjes links en rechts en als je een beetje scheel kijkt, vallen ze precies over elkaar heen zodat het samen één driedimensionaal beeld vormt. Het is dezelfde techniek als de stereogrammen die vroeger een tijdje populair waren.

4 reacties

 1. Martine

  Stereogrammen…haat haat haat! ik ben 1 van de 5% mensen die ze niet kan zien; heb staan sturen naar die dingen tot ik een ons woog, maar die eenhoorn zien, ho maar.

  Maar. Ipad: nee toch niet. Het is grafisch mooooi, maar internetten doe ik liever op mn imac, boekjes lezen op mn kindle en zonder apps, wel of niet goedgekeurd door Apple of andere softwarenazi’s (heb t gevoel dat Apple de nieuwe Microsoft is namelijk), kan ik best prima leven.

 2. Sarah Bericht auteur

  Apple is ook een nazi aan het worden. Net als Google. Ze bedoelen het heus niet altijd slecht, maar teveel macht corrumpeert.

 3. Martine

  off topic: Ooooo! Mijn favoriete woord! Corrumpeert! Vooral met een r als de onze, moet je maar eens zeggen “Macht corrumpeert”, klinkt nergens naar en daarom o zo grappig.

  on topic: weet niet of Apple ’t niet zo slecht bedoelt, heb je vandaag nrc.next gelezen? column van Renske? Gaat ongeveer hierover. Apple heeft zn gevoel voor humor verloren.

 4. Sarah Bericht auteur

  Ik haat Renske. Nee nou ja… haten is ook weer zo’n groot woord. Weetje wat ik denk: kijk, het kind kan duidelijk niet leuk schrijven. Het gaat te vaak over haarzelf om voor een groter publiek interessant te zijn. Ze gebruikt doorzichtige trucjes om de tekst grappiger te maken, maar het werkt niet echt. Ik denk dan: ze loopt daar over die redactie met haar vast hele lange mooie benen, volle boezem en weelderige lokken, waardoor iedereen op de redactie WEL geïnteresseerd is in stukjes die voornamelijk haarzelf betreffen. Dus eigenlijk moet ze ook af en toe bij ons langskomen om ons te charmeren, zodat wij ook met allerlei warme gevoelens haar stukjes lezen.
  Ehm ja bedoel je dat Apple leuke kleine bedrijfjes opkoopt omdat ze concurrenten zijn of een Duits bedrijf aanklaagt omdat ze een eierdop Ei-Pott wilden noemen? Heel humorloos idd, maar dat gebeurt dus met teveel macht, dan ga je denken dat je recht hebt op die macht en dat het dus heel normaal is om met Nazipraktijken die macht in stand te houden.

Reacties zijn gesloten.