Kappen nou

Ik probeerde op internet fragmenten te vinden van de algemene politieke beschouwingen. Ik was nieuwsgierig naar de betogen van de oppositieleiders als reactie op de beleidsplannen. Het bleek onmogelijk deze integraal ergens te beluisteren. Ik moest me behelpen met items uit nieuwsbulletins, actualiteitenprogramma’s en radioverslagen.

Alle fragmenten gaven onevenredig veel aandacht aan Wilders. De interessante vraag hoe nieuwe fractieleiders als Agnes Kant het hadden gedaan kwam ook aan bot, maar voordat daar een interessante analyse over kon worden gegeven, waar wat meer tijd voor nodig is, begon de interviewer weer over Wilders. Zelfs de vragen over andere partijen gingen er soms over (‘Heeft Rutte de strijd met Wilders opgegeven?’). De geïnterviewden werden er soms moe van (‘We praten er nu weer over en dat is precies wat hij probeert te bereiken’).

Kappen nou. Echt.

Ik snap werkelijk niet wat de media bezielt deze man zoveel gratis zendtijd te geven. Hij verdient dat niet. Zijn gedrag is een beleding voor het noeste werk van goede kamerleden. Het enige wat hij doet is steeds een nieuwe kwetsende uitspraak verzinnen. Dat heeft dus geen nieuwswaarde meer, want het is een terugkerend fenomeen. Noem hem wel, hij is tenslotte een fractieleider, maar laat het er verder bij. Het is namelijk totaal niet meer interessant!

Ik probeer als politiek geïnteresseerde erachter te komen wat de fracties in de Tweede Kamer vinden en willen. Waarom kan men niet simpelweg een objectief overzicht geven?