Zelfs Femke

Toch nog even over de media. Wat is er aan de hand met Pauw en Witteman? Dacht dat Paul Witteman een goede journalist was. Aflevering van maandag ging over de kredietcrisis. Er zit een journalist, iemand van de Nederlandsche Bank en Femke Halsema. De journalist zaait paniek met banken die aan het infuus liggen, banken die omvallen, economische crisis, recessie, depressie, het houdt niet op. Ze laten hem vrijelijk spreken zonder kritisch weerwoord.

De bankman zegt dat je het niet moet overdrijven en dat de juiste maatregelen zijn genomen om de europese banken en hun klanten tegen de financiële (niet economische) crisis te beschermen. Pauw en Witteman reageerden kritisch op hem dat hij dat móest zeggen vanwege zijn functie. Zijn weerwoord kon hij niet goed uitspreken, want hij werd onderbroken door de gesjeesde journalist.

Wat is het toch jammer dat sommige journalisten en reporters het nieuws zo oppervlakkig en gedramatiseerd brengen. Waan van de dag, geen vooruitziende, overvleugelende blik, geen diepgang en geen recht doen aan de waarheid.

Femke Halsema kwam ook nog even aan het woord. Maar toen zij erover begon dat Fortis meer geld in beheer heeft dan de jaarbegroting van de nederlandse overheid en stel je voor wat er gebeurt als dat omvalt… Pauw en Witteman natuurlijk meteen: nou, vertel, wat zou er dan gebeuren? (MEER DRAMA! MEER DRAMA!), zij weer: en dan zijn die banken in Amerika nog veel groter.

Toen heb ik hem uitgezet. Zelfs Femke. Grrr.