Hoe mijn vader een appel eet

Pak een appel en een heel scherp aardappelschilmesje.
Snij de appel in kwarten.
Verwijder met wiskundige precisie het klokhuis en de steel.
Pak een kwart en snij er een flinterdun partje van een halve centimeter breed af.
Schil het schilletje van het partje.
Leg het schilletje met de mooie kant naar boven in de asbak.
Zet het partje netjes in de bovenhoek van de snijplank.
Snij nog een partje van een halve centimeter.
Schil het partje en leg het schilletje netjes naast het eerste in de asbak.
Zet het partje netjes naast het eerste partje.
Snij en schil zo de kwarten in partjes.
Bouw een keurig torentje van de schilletjes.
Zet de partjes nauwgezet op een rij en let op dat ze niet tegen elkaar aan gaan plakken!
Eet dan één voor één de partjes met smaak op.

appelschillen geproduceerd door mijn vader