Zelfverkoopargumenten

Zelden zo’n cultureel verantwoord persoon ontmoet:

Ik kijk niet zoveel tv en ik ga vaak naar het theater. Ik heb op de kunstacademie in Antwerpen gezeten, maar heb me nu toegelegd op het schrijven. Ik woon op een geweldige locatie in Amsterdam. Ik heb gister een zeebaars gegrilld met verse knoflook en pepers. Ik sta stijlvol aan de bar in Dudok met een goede blouse.

Laat ik eerlijk zijn: af en toe vermaakte deze jongen mij wel, maar de onuitputtelijke stroom van zelfverkoopargumenten was erg vermoeiend. En mijn gebrek aan onder-de-indruk-zijn was waarschijnlijk voor hem alleen maar een trigger om nog meer zijn best te doen.

Vervelend aan zo’n gesprek is, dat je zelf de neiging kan krijgen om mee te bieden. Gelukkig doorzag ik het mechanisme en ging ik juist onderbieden. Zo zei ik dat ik slechts twee keer naar een toneelvoorstelling ben geweest, echt waar overigens, en het toeval wou dat hij vervolgens, om zijn toneelargument kracht bij te zetten, als voorbeeld “Het temmen van de feeks” nam, één van de twee voorstellingen die ik heb gezien. Ha ha!