i like dis site

Ik scrollde langs tienduizend reacties op een post van Facebook over hun nieuwe privacyregels. Verreweg de meeste reacties waren een kopie van een scam, een juridische tekst die ongeldig bleek te zijn. Tussen de juridische teksten en de sporadische weerlegging van de scam, viel mijn oog op een afwijkende reactie. Een Afrikaan had één korte zin opgeschreven.

“I like dis site”, liet hij via mobiel weten. In Afrika is mobiel internet enorm aan het groeien. Denk dan niet aan dure smartphones met HSDPA verbinding, maar aan ouwe Nokia’s met WAP. Ik stel me voor dat Ikechukwu naar een text-based versie van Facebook surfde en daar ‘een bericht van Facebook’ zag. Zou privacy hem wat zeggen? Hij ziet een bericht van Facebook en hij vindt Facebook een leuke site.

1 reactie

  1. Mirthe Beantwoorden

    Ik heb ook een Malawiaan op Facebook. Die post soms dingen als ‘Koma mayenso ndiye akuvuta guys kaya lero ndiye kubwera zotani?’ en soms dingen als ‘I thank God for the heavy rainfall in zomba every body can plant now’ en heel soms zelfs dingen als ‘let us join hands to develop malawi instead of consuming time criticizing each other my stand is when criticing some one the criticizer should come up with the possible solution not just doing it for the sake of doing it, its to act the hour has come’.
    Vind ik mooi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.