kledinglijken

Je moet weten dat ik niet goed ben in dingen weggooien.

Gister heb ik in een mega-uitverkoop een tas vol kleren voor maar 70 euro gekocht bij Mexx. Toen opende ik de kledingkast en nam de radicale beslissing om eindelijk Oprah’s wijze raad op te volgen. Vijf jaar geleden zag ik een aflevering over kledinglijken. Hoe bepaal je wat weg kan? Ze gaf de volgende richtlijnen (als ik het goed onthouden heb):
A. does it fit?
B. does it look flattering?
C. does it portray the image I want?

Die gouden broek met barokmotief van tien jaar terug past niet meer bij mij (C.), bovendien zit er een enorm gat in (B.). De mouwen van dit paarse truitje zijn te kort (A.) en de naden laten los (B.). Deze baggy trui is in de loop van vele jaren wel heel baggy geworden (A. en B.). Deze turquoise goedkope korte broek met dito t-shirt staan cheapy en alsof ik tien jaar oud ben, waarschijnlijk heeft dat ermee te maken dat het ook daadwerkelijk kinderkleding is (B. en C.). Deze korte broeken die ik vijf jaar geleden van een tante heb gekregen en waar de ritsen van kapot zijn en die ik nooit gerepareerd heb en die heel erg verwassen zijn (A. B. en C.). Die ontzettend gave wollen broek met pied-de-poule-motief is te klein en heb ik daardoor maar één keer met veel moeite gedragen (A.). Nee, ik ga deze mooie zwarte ribfluwelen broek waarvan het ribfluweel is weggesleten (B.) niet uit elkaar halen om het patroon te hergebruiken in een zelf te naaien nieuwe broek. Tenslotte, de baggy skaters broek van 8 jaar terug staat nog steeds goed, maar ik voel me er als een puber in (C.).

Over tien jaar zal ik moeten concluderen dat de kleding die ik nu heb gekocht, te oud, te versleten of te verwassen is en niet meer bij mij past. Laat ik er in de tussentijd goed van genieten zonder afleiding van kledinglijken in de kast.

Plaats reactie

Je kunt de volgende HTML tags gebruiken:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>