Stilstand met kabinet Rutte-Verhagen

De nieuwe regering is aangetreden. Ik ben diep teleurgesteld dat dit de uitkomst van de spannende en inhoudsvolle verkiezingen is. Het ging toen ergens over. Met de bezuinigingen op komst waren de partijen gedwongen om keuzes te maken. Maar het nieuwe regeerakkoord is zo leeg. Er staat wel veel in, maar al die maatregeltjes zijn nodig om Echte Keuzes te omzeilen. Op één terrein wordt wel een keus gemaakt en dat is een restrictief immigratiebeleid. Geert Wilders heeft dus erg goed onderhandeld: hij heeft veranderingen op sociaal-economisch terrein tegengehouden en wel een restrictief immigratiebeleid afgedwongen. Knap. Je hoort altijd dat Maxime Verhagen zo’n geweldige onderhandelaar is, maar ik zie daar nu weinig van terug en dan waren ze op sociaal-economisch terrein nog wel met z’n tweeën tegen een. Verhagen en Rutte willen blijkbaar zó graag met elkaar regeren dat ze het niet erg vinden dat noodzakelijke veranderingen weer vier jaar vooruit worden geschoven.

Ik geloof namelijk voor geen meter dat ze al die miljarden op de overheid kunnen bezuinigen. En al helemaal niet met de kaasschaaf, want dat betekenen al die maatregeltjes: geen keuzes, dus kaasschaaf. Wat een fabel.

Wie moeten het verder nog ontgelden? De armen en de zieken. Rutte doet steeds alsof je mensen hebt die ècht niet kunnen werken en de rest die wel kan werken. Zo zwart-wit is het helemaal niet. Er zijn ook mensen die te dom, te sociaal onhandig of teveel aan de drugs verslaafd zijn. Die kunnen lichamelijk wel werken, maar zichzelf staande houden op de werkvloer gaat niet lukken. Bovendien: niemand wil ze. Maar nee, sociale werkplaatsen worden gekort. Bijstand wordt gekort. Zorgtoeslag wordt gekort. De zorgpremies blijven stijgen. Mijn vader moet nu van €40 in de week rondkomen. Hij heeft bijstand en veel zorg nodig. Als wij, zijn kinderen, niet bij gaan springen, redt hij het niet. Hij kan niet van nog minder geld rondkomen.

Je wordt er treurig van als je bedenkt dat sommige mensen met dure huizen maandelijks meer hypotheekrenteaftrek van de Belastingdienst krijgen bijgestort dan dat mijn vader aan bijstand krijgt. Maar de hypotheekrenteaftrek is heilig voor dit kabinet.

Uitkomst na vier jaar? Nog steeds weinig nieuwe immigranten erbij, want dat is nu al zo. Nog steeds evenveel Marrokanen en Turken, want die hebben het recht om hier te wonen. Die krijg je niet weg, zo je dat wilt. Veel zielige verhalen van bijstandsmoeders en chronisch zieken in het nieuws, waardoor de steun voor het kabinet verdampt. Zelfs bij Henk en Ingrid, want die hebben ook een zieke buurman. Bovendien moeten Henk en Ingrid elk jaar steeds meer voor hun huurhuis betalen. Veel stakingen en rumoer bij de Abvakabo. Het is uiteraard niet gelukt om 6,5 miljard te bezuinigen op de ambtenaren, dus de overheid zit nog steeds met een flink tekort. Stilstand.

3 reacties

  1. Biloe

    Goed gezien zusje! Helemaal waar! Daar komt bij dat naast het immigratiebeleid Wilders één groot punt had en dat was investeren in de zorg!! Echter één lichtpuntje gloort aan de horizon……als zelfs Henk en Ingrid niet blij worden van dit kabinet, dan zullen ze hun proteststem misschien de volgende keer bij de SP deponeren…! Dikke kus van je zus, Biloe

  2. Indigo

    Het milieu heeft ook ontzettend het nakijken…Hoopte eerlijk gezegd dat er eindelijk een beetje vooruitgang in zat, maar nee, dat is toch allemaal niet nodig joh, we bouwen nog zo´n vieze kolencentrale (ook al zal dat op de lange duur niet lonen) en kernenergie kunnen we ook wel gebruiken al weten we niet precies wat we dan met dat afval moeten maar dat zien we dan wel weer of niet soms lieve VVDertjes?

Reacties zijn gesloten.