Strategisch stemmen op Cohen

Telkens als Job Cohen in een debat te zien is, heb ik de neiging om heel hard door de kamer te roepen: “Ik hou van Job Cohen!!!” Vaak onderdruk ik deze neiging niet. Zo vaak niet, dat mijn huisgenoot het mij verbood: “Als je nog één keer roept dat je van Job Cohen houdt, dan… dan… moet je op hem stemmen!”

Landelijk stem ik altijd GroenLinks. Dat rolt ook altijd netjes uit de stemwijzers. Prinicipieel vind ik het beter dat mensen niet strategisch stemmen, maar stemmen op de partij die ze het beste vinden. Maar ik reken wel op strategische stemmers, want ik hoop toch dat mensen nu PvdA gaan stemmen om niet Rutte als premier te krijgen. Waarom zou ik dan niet voor een keer ook zelf strategisch gaan stemmen?

Cohen is niet briljant in het debat, maar juist dat gebrek aan felheid wint me ook weer voor hem. Hij heeft charisma en een mooie stem. Ik vertrouw hem als bestuurder. De enige reden dat ik PvdA zou stemmen is omdat ik hem graag als premier wil, niet vanwege de standpunten van de partij. Uiteindelijk zal ik waarschijnlijk toch GroenLinks stemmen, omdat bij mij ratio het meestal wint van emotie, maar ik twijfel wel!

3 reacties

  1. Indigo

    Partij voor de dieren! Partij voor de dieren! Partij voor de dieren! (no pressure :P)

  2. Bonnie

    Ja, ik heb uiteindelijk ook op de partij gestemd die ik het beste vind. Maar nu de VVD de grootste is, denk ik: “Had ik nou toch maar…”
    Ik vrees voor ons land!

Reacties zijn gesloten.